Industrie
Door het gebruik van luchtkussens als transportmedium, zijn machines, zware producten en andere objecten eenvoudig en vrijwel wrijvingsloos te verplaatsen. De verhouding 1:1000 zegt daarbij genoeg.

Waar normaal even zwaar materieel nodig is als contragewicht dragen luchtkussens het gewicht. Ook van puntbelasting is geen sprake meer. Daardoor kan ook op etages gewerkt worden.
De gronddruk is maximaal 4 kg/cm2 vloeroppervlak. Daar komt bij dat de luchtkussens direct onder het product of de machine geplaatst zijn of worden geschoven, zodat de omtrek inclusief transportmiddel vaak niet groter wordt dan de omtrek van de machine of het product zelf.

LUCHTKUSSENTRANSPORT, HET SLIMME ALTERNATIEF!

Het ST-systeem bestaat uit 4 luchtkussens met een luchtregeling. U kunt uw producten, machines en apparatuur met deze luchtkussens vast onderbouwen. Objecten met verschillende afmetingen en gewichten (van 100 kg tot meerdere tonnen) zijn met het ST-systeem zwevend te transporteren.


Het TS-systeem is een compleet direct te gebruiken systeem, klaar voor inzet. De luchtkussens zijn al gemonteerd onder een aluminium steunplaat en kunnen bij de juiste luchtinstelling de last optillen zodat deze eenvoudig verplaatst, gedraaid of gepositioneerd kan worden.

Voorwerpen, die verplaatst moeten worden, of die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen op een luchtkussenplatform verplaatst worden. Een (staal)constructie met daaronder de luchtkussens en een ingebouwde luchtregeling. Een ingebouwde heffunctie geeft de mogelijkheid om objecten zelfstandig op te nemen en af te zetten. De platformen zijn vaak niet groter dan de objecten die getransporteerd dienen te worden. Dit systeem kan voorzien worden van (pneumatische) aandrijving en kan indien gewenst uitgerust worden met afstandsbediening.
Objecten zoals staal-, aluminium- of kabelrollen worden vaak met bovenloopkranen of zware heftrucks vervoert in de opslagruimte.
Het alternatief hiervoor is onze rollentransporteur; een (staal)constructie met een zadeluitvoering om de rol op zijn plaats te houden. Bij lichtere rollen kan deze op de transporteur gerold worden, bij zwaardere voorwerpen is deze rollentransporteur te voorzien van een heffunktie. Voor de hele zware en grote rollen kan deze ook nog uitgerust worden met een aandrijving en afstandsbediening.

Voor het draaien van allerlei voorwerpen en installaties kunnen luchtkussendraaitafels een goede oplossing bieden. Door hun bijzonder lage bouwhoogte en gering onderhoud bieden ze speciale mogelijkheden. De slijtagevrije luchtkussens garanderen een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Middels PLC besturing is het mogelijk de rotatie van de draaitafel nauwkeurig in te stellen.

Voor bijzondere omstandigheden zoals gebruik in bv: cleanrooms, explosie gevaarlijke omgevingen of voor eisen zoals in de foodindustrie kunnen speciale transportsystemen worden ingezet.

Om een goede werking te kunnen garanderen, zijn er slechts twee vereisten; een goede luchttoevoer en een redelijk (tijdelijk) gladde vloer.
In het algemeen geldt; hoe beter de vloer des te lager het luchtgebruik. Kijk voor de details bij vloer/perslucht
TS-Systeem

TS-Systeem