Logistiek
Luchtkussen transportsystemen zijn bij uitstek geschikt daar waar flexibiliteit geboden is. Luchtkussen transportsystemen zijn vaak niet groter dan het product dat getransporteerd dient te worden. Hierdoor kan de capaciteit van de opslagruimte efficiënter worden benut.

Belangrijk in elke opslagruimte is het efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte. Luchtkussens en luchtkussen transportsystemen zijn in staat uw opslagcapaciteit te vergroten en dragen zorg dat deze optimaal benut wordt. Luchtkussen transportsystemen hebben een grotere bewegingsvrijheid dan conventionele transportsystemen.

LUCHTKUSSENTRANSPORT, HET SLIMME ALTERNATIEF!

Het ST-systeem bestaat uit 4 luchtkussens met een luchtregeling. U kunt uw producten, machines en apparatuur met deze luchtkussens vast onderbouwen. Objecten met verschillende afmetingen en gewichten (van 100 kg tot meerdere tonnen) zijn met het ST-systeem zwevend transporteren.

Het TS-systeem is een compleet direct te gebruiken systeem, klaar voor inzet. De luchtkussens zijn al gemonteerd onder een aluminium steunplaat en kunnen bij de juiste luchtinstelling de last optillen zodat deze eenvoudig verplaatst, gedraaid of gepositioneerd kan worden.

Voorwerpen, die verplaatst moeten worden, of die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen op een luchtkussenplatform verplaatst worden. Een (staal)constructie met daaronder de luchtkussens en een ingebouwde luchtregeling. Een ingebouwde heffunctie geeft de mogelijkheid om objecten zelfstandig op te nemen en af te zetten. De platformen zijn vaak niet groter dan de objecten die getransporteerd dienen te worden. Dit systeem kan voorzien worden van (pneumatische) aandrijving en kan indien gewenst uitgerust worden met afstandsbediening.

Objecten zoals staal-, aluminium- of kabelrollen worden vaak met bovenloopkranen of zware heftrucks vervoert in de opslagruimte.
Het alternatief hiervoor is onze rollentransporteur: een (staal)constructie met een zadeluitvoering om de rol op zijn plaats te houden. Bij lichtere rollen kan deze op de transporteur gerold worden, bij zwaardere voorwerpen is deze rollentransporteur te voorzien van een heffunktie. Voor de hele zware en grote rollen kan deze ook nog uitgerust worden met een aandrijving en afstandsbediening.

Voor het draaien van allerlei voorwerpen en installaties kunnen luchtkussen draaitafels een goede oplossing bieden. Door hun bijzonder lage bouwhoogte en gering onderhoud bieden ze speciale mogelijkheden. De slijtagevrije luchtkussens garanderen een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Middels PLC besturing is het mogelijk de rotatie van de draaitafel nauwkeurig in te stellen.
Voor bijzondere omstandigheden zoals gebruik in bv: cleanrooms, explosie gevaarlijke omgevingen of voor eisen zoals in de foodindustrie kunnen speciale transportsystemen worden ingezet.

Om een goede werking te kunnen garanderen, zijn er slechts twee vereisten; een goede luchttoevoer en een redelijk (tijdelijk) gladde vloer. In het algemeen geldt: hoe beter de vloer des te lager het luchtgebruik. Kijk voor details bij vloer/perslucht.
Draaitafel

TS-Systeem