Platformen
Dit betreft een (staal)constructie met daaronder de luchtkussens en een ingebouwde luchtregeling.

Voorwerpen, die verplaatst moeten worden, of die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen op een luchtkussenplatform verplaatst worden.
Wanneer frequent gebruik gewenst is of zwaardere lasten verplaatst dienen te worden, kan men het platform voorzien van (pneumatische) aandrijvingen. Tevens kan het platform uitgerust worden met een afstandsbesturing.
Zo kan een toevoersysteem, een assemblagelijn of intern verplaatsingsysteem gemaakt worden.

Een ingebouwde heffunktie creeert tevens de mogelijkheid om objecten zelfstandig op te nemen en af te zetten zodat ook een grote verticale verplaatsing gerealiseerd kan worden. Door de toepassing van bijv. een schaarheftafel verkrijgt men tevens een ideaal hulpmiddel om machines of producten in productielijnen te plaatsen.

Maak kennis met de vele voordelen die dit systeem heeft en ontdek ook hier de vele toepassingsmogelijkheden.

Luchtkussen transportsystemen functioneren door continu toegevoerde luchtstroom tussen de luchtkussens en de vloer. Het is daarom van belang dat de vloer aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Het luchtverbruik is afhankelijk van instelling, belasting en de vloer.
Zie Vloer & Perslucht.

Voor tribuneverplaatsing of verplaatsing van bijv. portaalkranen zijn Beams uitermate geschikt. Dit zijn (staal)constructies met 2 of 3 luchtkussens in lijn.

Voor verdere vragen zijn wij gaarne bereid U vrijblijvend te adviseren.
Platform met schaarheftafel

Portiekkraan