Uw product op luchtkussens
Machines of installaties die veelvuldig verplaatst dienen te worden voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden of om producten een bepaald bewerkingstraject te laten volgen kunnen luchtkussens vast onder een installatie of hulpframe worden gemonteerd.

Bij een zogeheten ready-to-use systeem zijn de luchtkussens al gemonteerd op aluminium steunplaten zodat uw machine of installatie al direct in alle richtingen exact gepositioneerd kan worden.
Als producent van machines of toevoerapparaten kunt U uw eigen marktpositie zelfs verbeteren en uw klant een toegevoegde waarde aanbieden door deze al met met luchtkussens uit te rusten.

LUCHTKUSSENTRANSPORT, HET SLIMME ALTERNATIEF!

Het ST-systeem bestaat uit 4 luchtkussens met een luchtregeling. U kunt uw producten, machines en apparatuur met deze luchtkussens vast onderbouwen. Objecten met verschillende afmetingen en gewichten (van 100 kg tot meerdere tonnen) zijn met het ST-systeem zwevend te transporteren.

Het TS-systeem is een compleet direct te gebruiken systeem, klaar voor inzet. De luchtkussens zijn al gemonteerd onder een aluminium steunplaat en kunnen bij de juiste luchtinstelling de last optillen zodat deze eenvoudig verplaatst, gedraaid of gepositioneerd kan worden.

Voorwerpen, die verplaatst moeten worden, of die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen op een luchtkussenplatform verplaatst worden: een (staal)constructie met daaronder de luchtkussens en een ingebouwde luchtregeling. Een ingebouwde heffunctie geeft de mogelijkheid om objecten zelfstandig op te nemen en af te zetten. De platformen zijn vaak niet groter dan de objecten die getransporteerd dienen te worden. Dit systeem kan voorzien worden van (pneumatische) aandrijving, al dan niet met afstandsbediening.

Objecten zoals staal-, aluminium- of kabelrollen worden vaak met bovenloopkranen of zware heftrucks vervoerd in de opslagruimte.
Het alternatief hiervoor is onze rollentransporteur ; een (staal)constructie met een zadeluitvoering om de rol op zijn plaats te houden. Bij lichtere rollen kan deze op de transporteur gerold worden, bij zwaardere voorwerpen is deze rollentransporteur te voorzien van een heffunktie. Voor de hele zware en grote rollen kan deze ook nog uitgerust worden met een aandrijving en afstandsbediening.

Voor het draaien van allerlei voorwerpen en installaties kunnen luchtkussen draaitafels een goede oplossing bieden. Door hun bijzonder lage bouwhoogte en gering onderhoud bieden ze speciale mogelijkheden. De slijtagevrije luchtkussens garanderen een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Middels PLC besturing is het mogelijk de rotatie van de draaitafel nauwkeurig in te stellen.

Voor bijzondere omstandigheden zoals gebruik in bv: cleanrooms, explosie gevaarlijke omgevingen of voor eisen zoals in de foodindustrie kunnen speciale transportsystemen worden ingezet.

Om een goede werking te kunnen garanderen, zijn er slechts twee vereisten; een goede luchttoevoer en een redelijk (tijdelijk) gladde vloer.
In het algemeen geldt: hoe beter de vloer, des te lager het luchtgebruik. Kijk voor de details bij Vloer & Perslucht.
x

Machine transport