Aerofilm luchtkussens maken het mogelijk zware industriële objecten efficiënt en veilig te transporteren en te positioneren. De luchtkussens laten objecten zweven op een luchtfilm waarbij de wrijving vrijwel verdwenen is. 

Zwevend verplaatsen en herplaatsen zonder moeite. Machines en producten, die in één keer van zwaargewicht in lichtgewicht schijnen te veranderen. Dat is wat luchtkussentransport mogelijk maakt. 

Aerofilm Systems levert al 25 jaar krachtpatsers op basis van lucht! 

In een bedrijf is hetintern transport nog te verbeteren. Tot nog toe wordt alleen maar in de moeilijke gevallen overgegaan op luchtkussentransport. Veelal kunnen luchtkussens echter nog meer verbeteringen aanbrengen: daar waar wieltransport niet optimaal verloopt, of waar een vervanging of vernieuwing gepland is. Installaties, die nu niet getransporteerd worden, zijn met luchtkussentransport goed verplaatsbaar te maken. 

Met perslucht worden de luchtkussens opgeblazen, daarna ontsnapt de lucht tussen het luchtkussen en de vloer. Er ontstaat een luchtfilm, een laagje lucht, die ervoor zorgt dat er bijna geen contact tussen de onderkant van het luchtkussen en de vloer is. De luchtkussens met het object erboven zweven nu. Het voorwerp op de luchtkussens is nu gemakkelijk te verplaatsen met een wrijving van ca. 0,001 van het gewicht van het object. Dat wil zeggen: 1.000 kg gewicht kost slechts 1 kg verplaatsingskracht. Door meer of grotere luchtkussens te nemen kunnen grotere voorwerpen worden verplaatst. Afhankelijk van de toepassing zijn er diverse typen luchtkussens. Een luchtkussen geeft in een groot aantal situaties een duidelijke verbetering t.o.v. conventionele transportmiddelen waaronder het in meerdere richtingen horizontaal verplaatsen. 

Afhankelijk van de vraag van de klant wordt een oplossing op maat aangeboden. Maak nu kennis met deze onderhoudsvrije, schone manier van transporteren. 

Bezoek de website van de fabrikant

VOORDELEN:

– Efficiënt
– Geringe investering
– Betrouwbaar
– Minimale onderhoud
– Ergonomisch
– Voor zowel binnen als buiten
– Lange levensduur
– Snel inpasbaar